Na het succes van Koning Odysseus en -  voor onze kleine theatervrienden - Pietenpaniek en het lettermysterie, zal Toverlei niet lang stilzitten. Na de kerstvakantie starten de repetitieprocessen voor twee voorstellingen,

Allereerst zal een groep spelers, onder leiding van regisseur Jules Noyons, aan de slag gaan met het stuk Compleat Female Stage Beauty van Jeffrey Hatcher.  Stage Beauty is een moderne Amerikaanse backstage-comedy over een historisch gegeven. 
Na de uitzinnige bloeiperiode van het theater tijdens Elizabeth I en James I kwamen in Engeland de puriteinen aan de macht, die het theater verboden. 18 jaar lang was theater alleen ondergronds te zien. Na de restauratie staat Charles II weer theater toe en al snel ziet hij reden om een regel uit de Elizabethaanse tijd bij te stellen. Toen was het voor vrouwen verboden om actrice te worden en werden alle rollen, inclusief de vrouwenrollen, door mannen gespeeld. Een legendarisch acteur van vrouwenrollen was Edward Kynaston, die nu dus opeens de kunst die hij geperfectioneerd heeft – het spelen van vrouwenrollen – niet meer mag uitvoeren. Tegelijkertijd wordt het theater bestormd door vrouwen die profiteren van de maatschappelijke verandering en soms misschien enig talent hebben, maar geen enkele scholing of ervaring.....
Dit stuk is nog nooit in Nederland gespeeld, maar is, sinds het maatschappelijke debat over gender en inclusviteit twee jaar geleden oplaaide, een nieuwe urgentie en van grote betekenis. 
Stage Beauty zal te zien zijn in mei 2024.

Daarnaast zal een tweede groep spelers, onder leiding van Norman van Huut, een voorstelling maken voor kinderen: Sjakie en de Chocoladefabriek!  Ooit werd deze voorstelling gespeeld door onze Toverkids, voor hun ouders, opa's en oma's.  Ditmaal wordt de voorstelling gespeeld dóór volwassenen, vóór kinderen. 
Sjakie en de Chocoladefabriek zal te zien zijn in april 2024.

De site zal voorzien worden van meer informatie over beide voorstellingen, zodra de repetitieprocessen zijn gestart.
Theater Toverlei bedankt: