Wat begint als een realistisch verhaal over kunstkoper Joris, die met zijn vrouw Margot vanwege een expositie terechtkomt in een pension diep in het platteland, verwordt geleidelijk tot een grimmige wereld van dreiging en doodsdrift waarin de wetten van de onderbuik heersen en de sangria mensen tot razernij voert....

Auteur Wanda Reisel houdt van stukken “waarin je treetje voor treetje afdaalt in een andere wereld” en Sangria is daar zeker een voorbeeld van.

"Sangria" wordt geregisseerd door Ruud Wessels. Hij volgde onder andere de theateropleiding bij het RCTh in Rotterdam en maakte met theatergroep Het Arsenaal een aantal (semi-)professionele voorstellingen, waaronder grote locatievoorstellingen op de Burcht in Leiden en in een tramremise in Den Haag. Bij Toverlei regisseerde hij al eerder ‘De Vader’, ‘Op weg naar Tar’, ‘Rolbrug’, ‘Midzomernachtsdroom’ en ‘De Heerlijkheid van Asten’. Als ‘maximalisme’ een stroming was zou hij daar graag toe gerekend worden: hij gaat voor het maximale halen uit de wendingen, schakelingen en onderlagen in de tekst, uit pure liefde voor de taal, voor de personages maar vooral voor de situaties waarin ze zich geplaatst weten en waarin ze de confrontatie met elkaar aangaan.

Spel: 
Joris: ​​Harold Tieman
Margot: ​​Diana Westerman
Ger: ​​Joop Cieraad
Gerda​​: Mariëtte Groenewegen
Galina: ​​Carina Asberg
Betsie: ​​Esther Veenstra
Linda: ​Andrea de Bruin

Speeldata en -tijden:
vr 27 januari (20:30 uur),  za 28 januari (20:30 uur), vr 3 februari (20:30 uur), za 4 februari (20:30 uur) en zo 5 februari (14:30 uur)

Entree: 15 euro

Locatie: Theater Toverlei, gebouw "De Sterrentuin"
Van Diepeningenlaan 110a, Leiderdorp

U kunt hier reserveren
Theater Toverlei bedankt: